Bezig met mooie plannen voor uw bedrijf? Neem contact op met Sybo, Klaas of Reno.

Sybo Zijlstra

Sybo Zijlstra

Klaas Kooistra

Klaas Kooistra

Reno Minnema

Reno Minnema

14 april 2021

Innoveren met hulp van de FOM

Een platform om je huis zelf te verkopen, spuitgieten met gerecycled plastic, volledige elektrische motoren, sneltests voor Covid-19. Het zijn innovaties die met een beetje hulp van de FOM ‘gewoon’ uit Fryslân komen. Het laat zien dat we niet stilzitten, we zetten de provincie op de kaart. Bovendien kunnen goede ‘uitvindingen’ de economische groei en de werkgelegenheid aanzwengelen. Genoeg reden voor de FOM om te investeren in goede innovaties.

Steun in de rug

Geef je goede innovaties de kans om het grote publiek te bereiken, dan zorgt dat niet alleen voor groei voor jou als ondernemer, maar ook voor groei van de Friese economie en werkgelegenheid. Bij de FOM zien we niets liever dat jouw innovatie die impact maakt en bijdraagt aan de maatschappij. Heb jij zo’n innovatie, maar mis je net de financiële middelen, dat steuntje in de rug om er een succes van te maken? Dan kun je bij ons terecht voor innovatiefinanciering voor een bedrag tussen de € 25.000 en € 1.500.000.

Innovatie tot leven brengen

De aanvraag begint met een goed gesprek, onder het genot van een stevige bak koffie. Jij neemt ons mee in je verhaal, in de potentie van je product en innovatie, in je plannen en verwachtingen. Jij brengt het tot leven, zodat wij ons al helemaal kunnen inbeelden hoe het eindresultaat eruit komt te zien. We willen je passie voelen. Want als jij er écht voor gaat en het een inderdaad een topplan is, zien wij het liefst dat linksom of rechtsom jouw plannen slagen.

Kansen zien

Hierna volgt een periode waarin we in samenspraak uitgebreid onderzoek naar de financiering. Wikken en wegen. Kansen zien en bedreigingen inschatten. En dan komen we met het financieringsvoorstel dat zowel door de investeringscommissie als de directie van de FOM moet worden goedgekeurd. Houd er rekening mee dat dit proces meestal een doorlooptijd heeft van ongeveer drie maanden.

Wil jij aan de slag met jouw plannen? Neem dan contact met ons op! Kijk hier voor meer informatie over onze innovatiefinanciering. Samen zorgen we voor groei in de provincie. It Kin Wol!