Bezig met mooie plannen voor uw bedrijf? Neem contact op met Sybo, Klaas of Reno.

Sybo Zijlstra

Sybo Zijlstra

Klaas Kooistra

Klaas Kooistra

Reno Minnema

Reno Minnema

26 maart 2021

De FOM helpt je bij de groei van je onderneming

Friese werkgelegenheid en economische groei. Dat is waar wij ons bij de FOM over ontfermen. Maar dat kunnen we niet zonder jou als ondernemer. Samen met je mede-ondernemers ben je de katalysator. Wanneer jij groeit, groeit de werkgelegenheid en economie in onze provincie mee. Heb jij mooie plannen en heb je hulp nodig bij het versterken van je eigen vermogen? Dan komen we graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. De koffie staat (virtueel) voor je klaar!

Wie ben jij als ondernemer?

Wanneer je een plafond bereikt, maar nog niet genoeg eigen financiële middelen hebt om de volgende stap te zetten, kan dat frustrerend zijn. “Financierders aantrekken of een lening bij de bank aanvragen is niet altijd even makkelijk. Er worden over het algemeen weinig risico’s genomen, maar juist dan kunnen we je bij de FOM helpen. We gaan met je in gesprek en nemen je plannen door. We willen weten wie jij als ondernemer bent en wat je intrinsieke motivatie is”, aldus onze investeringsmanager Diederik Jongema. “Pas daarna beoordelen we je financieringsaanvraag en geven we passend advies.”

De FOM als soort keurmerk

Wist je dat financiering vanuit de FOM externe financiering vaker mogelijk maakt? “Andere financierders zullen meer vertrouwen hebben in je plannen en je sneller financiële steun geven wanneer zij zien dat wij jouw plannen steunen en dus in je geloven. We zijn dan een soort keurmerk”, vertelt Diederik. “Stel dat de financiering niet lukt, kijken we samen met jou naar de alternatieven om je plannen toch te laten slagen.” Het moge duidelijk zijn: de realisatie van jouw plannen staat bij ons voorop. Dat doen we voor jou én voor de werkgelegenheid en economische groei in Fryslân.

Even praktisch

Je kunt financiering aanvragen voor een bedrag tussen de € 25.000 en € 1.500.000. We beginnen natuurlijk met een persoonlijke kennismaking, waarna we in samenspraak met jou een uitgebreid onderzoek doen. Daarna volgt ons investeringsvoorstel dat zowel door de investeringscommissie als de directie van de FOM moet worden goedgekeurd. Meestal heeft dit alles een doorlooptijd van ongeveer drie maanden.

Wil jij aan de slag met jouw plannen? Neem dan contact met ons op! Kijk hier voor meer informatie over onze groeifinanciering. Samen zorgen we voor groei in de provincie. It Kin Wol!