Bezig met mooie plannen voor uw bedrijf? Neem contact op met Sybo, Klaas of Reno.

Sybo Zijlstra

Sybo Zijlstra

Klaas Kooistra

Klaas Kooistra

Reno Minnema

Reno Minnema

Ondernemersechtpaar Kramer springt vol in trampolinetrend

Het trampolinepark van Marco en Ria Kramer in Heerenveen bleek zo’n succes, dat ze haarfijn aanvoelden dat ze gauw los moesten met een tweede vestiging van Jumpstyle in Friesland. ‘Het wasspannend, want ook andere partijen roken hun kans’, weet het ondernemersechtpaar. ‘Gelukkig konden we op tijd doorpakken dankzij het laatste stukje financiering van de FOM.’ Inmiddels is het dubbel zo grote Jumpstyle-park in Drachten open.

De accountant (Bentacera) van de Kramers wees hen op de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) toen ze nog een klein deel financiering nodig hadden voor hun plannen. ‘Door het succes in Heerenveen konden we eigen geld investeren en hadden we deze keer ook de bank mee, maar de FOM gaf de doorslag’, vertelt Marco. ‘Tijd om zelf nog even door te sparen was er niet, omdat de kans te groot was dat er een concurrerend trampolinepark zou openen. Wij wisten precies wat we wilden, hadden na weken rondrijden ook een geschikte plek in Drachten gevonden én hadden de zegen van de gemeente. Dan ben je heel blij als de financiering vlot rond is.’

Gouden kans

Het echtpaar Kramer uit Bolsward heeft duidelijk feeling voor de groeiende trampolinetrend, die tot 2017 nog nauwelijks in Noord-Nederland was doorgedrongen. Zelf ontdekten ze het bestaan van deze parken bij toeval in het westen, toen een gepland dagje aan de kust dreigde te verregenen. Online zocht de familie een alternatief en beide zoons – toen 11 en 6 jaar – zagen trampolinespringen wel zitten. Na afloop van de springsessie waren Marco en Ria net zo enthousiast als hun kinderen, zij het om een andere reden. ‘De jongens wilden dit vaker en toen wij ontdekten dat er in het noorden alleen maar een trampolinepark in Groningen was, wisten we meteen: dit is een gouden kans!’

‘Een kans die bovendien op het goede moment kwam’, vertelt Marco, die toen al twintig jaar een succesvol schildersbedrijf runde. ‘Wegens schouderklachten oriënteerde ik me op ander werk voor de toekomst. Bij het trampolinepark voelde ik heel sterk: dit is het!’ Ook Ria – die een HR-functie had bij een grote supermarktketen – zag de mogelijkheden en het echtpaar pakte het grondig aan. ‘Eerst zijn we met onze jongens bijna alle parken in Nederland langs geweest. Zo ontdekten we wat voor de kinderen belangrijke elementen zijn, maar ook wat ouders graag willen. We deden inspiratie op en zagen ook hoe het nog beter kon. Zo konden we het bij onze eerste Jumpstyle-vestiging in Heerenveen meteen goed aanpakken.’

Ondernemersechtpaar Kramer springt vol in trampolinetrend

Ze hebben het concept heel goed doordacht en zijn enorm gedreven. Het is bovendien een groot pluspunt als je in deze tijd kinderen met plezier laat bewegen.
Diederik Jongema, Investment Manager FOM

Alles moet kloppen

‘Het is opvallend hoe hoog Marco en Ria de veiligheid, kwaliteit en klantbeleving in het vaandel hebben’, zegt Investment Manager Diederik Jongema van de FOM. ‘Ze hebben het concept heel goed doordacht en zijn enorm gedreven. Het is bovendien een groot pluspunt als je in deze tijd kinderen met plezier laat bewegen. Al die facetten samen maken dat wij vol vertrouwen hebben geïnvesteerd in de tweede vestiging van Jumpstyle in Drachten.’ Voor de Kramers is het vanzelfsprekend dat ze hun zaken goed voor elkaar hebben. ‘Bij uitjes als deze moet alles kloppen. Onze klanten verdienen een fijne tijd en we zien hen graag terugkomen.’

Jumpstyle biedt daarom plezier voor de kinderen – van klein tot groot – maar ook gezelligheid voor de ouders. ‘Van een goede kop koffie tot een comfortabele bank, van zicht op je kinderen tot vriendelijke medewerkers: alles wat wij zelf belangrijk vinden als gezin, bieden wij ook aan onze klanten’, legt het stel uit. ‘Dat kunnen we waarmaken, omdat we vanaf het begin een goed en zeer flexibel team hebben. Iedereen heeft iets met kinderen, er staan ervaren begeleiders bij de trampolines en we zijn allemaal bereid om aan te pakken. Het werk zien en doen wat nodig is, dat vinden we belangrijk en daarom werken we zelf net zo hard mee.’

Vrije ondernemer

De Kramers prijzen zichzelf gelukkig dat ze op tijd zijn afgehaakt van het oorspronkelijke plan om een franchisepark te worden. ‘We dachten eerst aan franchise vanuit de behoefte aan enige zekerheid. Tot we beseften dat je dan aan alle kanten gebonden bent. Wij hebben uitgesproken ideeën en dan moet je vrije ondernemer zijn.

Gelukkig kregen we die kans dankzij onze eerste investeerder, een klant van het schilderbedrijf die geloofde in Jumpstyle. De banken durfden het toen nog niet aan, het concept was te nieuw voor Friesland. Natuurlijk vonden we het zelf ook spannend, maar het kon bijna niet missen dat een trampolinepark hier net zo’n succes zou zijn als elders in het land.’ Het positieve onderbuikgevoel van Marco en Ria klopte: vanaf de opening van de vestiging in Heerenveen in de zomer van 2017 liep het meteen storm.

‘Die eerste fase was nog wel een leerproces’, vertellen de ondernemers. ‘Vooral de systemen voor reservering en de kassa hebben we flink gestroomlijnd. Onze website moet goed zijn, maar om ons te vinden, zijn sociale media hét kanaal. Kinderen zien filmpjes online en komen naar Jumpstyle omdat ze dat ook willen. Liever één goede vlogger in je zaak dan tien advertenties in de krant. Dat zien we nu ook weer in Drachten, waar we het park twee keer zo groot hebben gemaakt en waar het sinds de opening in december ook moeiteloos vol stroomt.’

Naast free jumping, kinderfeestjes en groepssessies voor scholen, biedt Jumpstyle ook lessen in free running en trampofitness. Zie www.jumpstyle.nu, waar naast vestigingen Drachten en Heerenveen ook het zelfstandig trampolinepark in Assen wordt genoemd, waarmee de Kramers een online samenwerking hebben.

Het trampolinepark van Marco en Ria Kramer in Heerenveen bleek zo’n succes, dat ze haarfijn aanvoelden dat ze gauw los moesten met een tweede vestiging van Jumpstyle in Friesland. ‘Het wasspannend, want ook andere partijen roken hun kans’, weet het ondernemersechtpaar. ‘Gelukkig konden we op tijd doorpakken dankzij het laatste stukje financiering van de FOM.’ Inmiddels is het dubbel zo grote Jumpstyle-park in Drachten open.

Contact

Bezig met mooie plannen voor het bedrijf? Mogelijk kan de FOM helpen bij de uitvoering. Neem contact op met de adviseurs Diederik Jongema of Sybo Zijlstra.

Meer lezen? Bekijk meer door ons gefinancierde bedrijven.