Bezig met mooie plannen voor uw bedrijf? Neem contact op met Sybo, Klaas of Reno.

Sybo Zijlstra

Sybo Zijlstra

Klaas Kooistra

Klaas Kooistra

Reno Minnema

Reno Minnema

22 mei 2023

Eigenzinnige elektrische brommer SOLID MX bestormt de markt

De toekomst is elektrisch, ook op twee wielen. Bedacht, ontwikkeld en gebouwd in het Friese Marssum staat de elektrische brommer SOLID MX klaar om de markt te bestormen. Na Nederland moet de rest van de wereld snel volgen. Het team van SOLID EV Rides én de Friese Ontwikkelingsmaatschappij (FOM) hebben er alle vertrouwen in.

Harm Besseling uit Marssum zag een aantal jaren geleden de opkomst van de elektrische auto en besloot als fervent motorliefhebber zelf een elektrische motor te ontwikkelen. Onder de naam NXT Motors werden al enkele prototypes gebouwd. In 2021 was een commerciële naamswijziging onvermijdelijk. Zo zal het bedrijf onder de nieuwe naam SOLID EV Rides de markt bestormen met zijn eerste product, de eveneens zelf ontwikkelde SOLID MX brommer. Deze robuuste elektrische tweewieler met een eigenzinnig design vertegenwoordigt een nieuwe, duurzame lifestyle.

Salesmanager en aandeelhouder Roel de Geus: ,,De SOLID MX heeft een actieradius van 80 tot 140 kilometer, afhankelijk van de weers- en terreinomstandigheden, en uiteraard je eigen rijstijl. Hij is geschikt voor stadsverkeer, maar je kunt er ook het strand mee op. De brommer heeft een stalen frame en is water-, stof- en shockbestendig. Hij laadt snel op, gewoon via het stopcontact. Voor het bouwen ervan zijn wel 70% minder onderdelen nodig dan voor een traditionele brommer. We konden daardoor kiezen voor een unieke en stoere vormgeving. Kortom, gericht op wie zichzelf een stoer imago wil aanmeten. We kijken er alvast naar uit om met SOLID MX de markt op te gaan, en snel andere modellen toe te voegen aan ons gamma!”

Groeimarkt
Investment manager Sybo Zijlstra van de FOM deelt het enthousiasme van De Geus. ,,Het is uniek dat er vanuit Friesland een elektrische brommer op de markt komt.” De FOM is sinds 2019 minderheidsaandeelhouder en heeft de ontwikkeling van eerst de elektrische motor en daarna de brommer van dichtbij meegemaakt. ,,In 2019 en 2020 zijn er financieringsrondes geweest. Wij besloten daarin te participeren omdat de markt voor elektrisch vervoer groeit, deze trend zet door naar elektrische motors en brommers. Wij hebben vertrouwen in deze groei, de onderneming en het product: een solide, no nonsens brommer van uitstekende kwaliteit in een vriendelijke prijsklasse.”

“De FOM gunt SOLID EV Rides een vliegende start. Dit moet hun jaar worden.”

Vliegende start
De Geus: ,,We zijn erg dankbaar voor de betrokkenheid van de FOM, zij kwamen vier jaar geleden precies op het juiste moment. We zijn nu klaar voor serieproductie. Dit jaar moet de verkoop op gang komen. Daarvoor zijn we op zoek naar dealers die SOLID graag willen opnemen in hun aanbod. Een eerste partnership werd al aangegaan met Electric Motorbikes op de Automotive Campus in Helmond. We zijn ervan overtuigd dat fysieke verkooppunten noodzakelijk blijven om potentiële klanten in contact te laten komen met je product en om hen te laten testrijden. Nederland is niet de grootste motormarkt, dus hierna moeten we de grens over. We hebben internationale ambities.” De FOM gunt SOLID EV Rides een vliegende start. ,,Dit moet hun jaar worden. Wij zien dat deze ondernemers er alles aan doen om er een succes van te maken. Ze hebben de drive en een prachtig product om het waar te maken.”

Proefrit
De Geus: ,,Four wheels move your body, two wheels move your soul’, is een bekende uitdrukking. Zo is het echt met de SOLID MX. Wie dat wil ervaren, kan een proefrit maken op onze locatie in Marssum, aan de rand van vliegbasis Leeuwarden, of bij Electric Motorbikes in het zuiden van het land. Ik gun het iedereen om te voelen hoe bijzonder het is om op deze brommer te rijden. Het is écht de elektrische toekomst op twee wielen.”

Nieuwsgierig? Kijk in de webshop!.